🕮 10 Χριστουγεννιάτικες Βιβλιο-Προτάσεις για παιδιά Α΄-Β΄ Δημοτικού

Share

Χριστουγεννιάτικες Βιβλιο-Προτάσεις για παιδιά Α΄ και Β΄ Δημοτικού

Χριστουγεννιατικα Βιβλια για παιδιά 6 -7 -8 Χρονων

γράφει η MSc εκπαιδευτικός Α/θμιας
Μαρία Απ. Γαϊτανίδη

Μετράμε μέρες μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων… Οι πόλεις έχουν στολιστεί με λαμπάκια, το σπίτι μας είναι με γιορτινή διακόσμηση και το δέντρο της τάξης έχει ήδη στολιστεί! Το μόνο που μας μένει είναι να στολίσουμε με νέα χριστουγεννιάτικα βιβλία τις βιβλιοθήκες μας! Εμ… τι; Μόνο κουραμπιέδες και μελομακάρονα θα τρώμε τις γιορτές; Πάμε λοιπόν να δούμε ποια βιβλία μπορούμε να διαλέξουμε εμείς που πηγαίνουμε Α΄ και Β΄ Δημοτικού (Ηλικίας 6-8 χρονών):

Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη

Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη

1) Και μια που μιλήσαμε για κουραμπιέδες… το βιβλίο «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη» έρχεται να μας προσφέρει μια νόστιμη ιστορία, που θα μας κάνει να γελάσουμε πολύ! Για χρόνια και χρόνια κάθε Χριστούγεννα, Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου…

Τίτλος: «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη»
Συγγραφέας: Χαρίτος Κυριάκος
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελίδες: 32
ISBN: 9789605010393
Έτος Έκδοσης: 2010

Χριστουγεννιατικες Προτασεις βιβλιων για παιδια 6 - 7 - 8 Χρονων

Η μάγισσα Τσαπατσούλα και οι καλικάντζαροι

2) Είναι παραμονές Χριστουγέννων και τα καλικαντζαράκια έχουν ανέβει στη γη για τις γνωστές τους σκανταλιές στα σπίτια των ανθρώπων. Τρεις απ’ αυτούς όμως, ο Φρίτιο, ο Θρίτιο και ο Αμπλεμπούμπλης, έχουν την ατυχία να μπουν στο σπίτι της μάγισσας Τσαπατσούλας. Η οικοδέσποινα, αντί να τρομάξει και να τους διώξει άρον-άρον, θα τους προσκαλέσει όλο χαρά σ΄ ένα επεισοδιακό χριστουγεννιάτικο πάρτι…

Τίτλος: «Η μάγισσα Τσαπατσούλα και οι καλικάντζαροι»
Συγγραφέας: Χαρά Κατσαρή
Εκδόσεις: Διάπλαση
Σελίδες: 32
ISBN: 9789606864964
Έτος Έκδοσης: 2012

Χριστουγεννιάτικες Βιβλιο-Προτάσεις για παιδιά Α΄ και Β΄ Δημοτικού

Κύριε Χρόνε, σου έχω πολλά παράπονα!

3) Ο Αντρέας θέλει να παίζει περισσότερη ώρα με τον Αποστόλη, τον φίλο του. Θέλει οι Κυριακές να κρατούν περισσότερο και τα καλοκαίρια να μην είναι τόσο μικρά. Και πάνω απ’ όλα θέλει η γιαγιά του να μείνει για πολύ καιρό ακόμα κοντά του, γιατί οι δυο τους κάνουν φανταστική παρέα. Κι αναρωτιέται ποιος να είναι τελικά αυτός ο μυστηριώδης κύριος Χρόνος που κανονίζει στη ζωή των ανθρώπων τόσο σημαντικά πράγματα. Το συζητά με τους φίλους του και βάζει πλώρη να τον συναντήσει. Έχει να του κάνει πολλές ερωτήσεις κι άλλα τόσα παράπονα.

Τίτλος: «Κύριε Χρόνε, σου έχω πολλά παράπονα!»
Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Μητσιάλη
Εκδόσεις: Πατάκη
Σελίδες: 40
ISBN: 9789601654805
Έτος Έκδοσης: 2014

10 Χριστουγεννιάτικες Βιβλιο-Προτάσεις για παιδιά Α΄-Β΄ Δημοτικού

Πρασινίζοντας τα Χριστούγεννα

4) Πράσινο; Για ένα λεπτό… Οι γιορτές των Χριστουγέννων μπορεί να είναι και πράσινες; Φαινομενικά ίσως όχι, γιατί, εκ των πραγμάτων, κυριαρχούν το λευκό και το κόκκινο. Ουσιαστικά, όμως, ναι! Μπορούμε να πρασινίσουμε τα Χριστούγεννα! «Πράσινα» Χριστούγεννα, δηλαδή «οικολογικά», είναι εύκολο να γίνουν με πολύ μικρή προσπάθεια από όλους μας, μικρούς και μεγάλους. Πώς; Με κάποιους από τους απλούς τρόπους που προτείνονται στις σελίδες αυτού του βιβλίου.

Τίτλος: «Πρασινίζοντας τα Χριστούγεννα»
Συγγραφέας: Κώστας Βασιλάκης
Εκδόσεις: Λιβάνη
Σελίδες: 45
ISBN: 9789601420967
Έτος Έκδοσης: 2009

10 Χριστουγεννιάτικες Βιβλιο-Προτάσεις για παιδιά Α΄-Β΄ Δημοτικού

Ο γκρινιάρης κουραμπιές

5) Τι μπορεί να βασανίζει έναν πεντανόστιμο κουραμπιέ; Το αμύγδαλο; Η κανέλα; Η ζάχαρη; Ή μήπως η συμπεριφορά των ανθρώπων; Μπορεί ένας γκρινιάρης κουραμπιές να αλλάξει τον κόσμο; Μια τρυφερή, γκρινιάρικη, γλυκιά ιστορία.

Τίτλος: «Ο γκρινιάρης κουραμπιές»
Συγγραφέας: Σοφία Κώττη
Εκδόσεις: Μίλητος
Σελίδες: 28
ISBN: 9789606617249
Έτος Έκδοσης: 2005

Προτασεις Χριστουγεννιατικων βιβλιων για παιδια Α - Β Δημοτικου

Η ιστορία των 8 αστεριών

6) Το παραμύθι αυτό, που θα ταίριαζε ίσως να διαβαστεί μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων αλλά και οποιαδήποτε άλλη εποχή, έχει σκοπό να ψυχαγωγήσει τα παιδιά, να τους μεταδώσει την αίσθηση της ελπίδας και της αισιοδοξίας τονίζοντας τη συγκινησιακή χρήση της λογοτεχνίας και ενεργοποιώντας τις θεραπευτικές της ιδιότητες στην αντιμετώπιση της δύσκολης πραγματικότητας, όπως συνήθως τη βιώνει ένα παιδί. Από την άλλη πλευρά όμως το παραμύθι αυτό προσφέρει έμμεσα και εγκυκλοπαιδικές γνώσεις· μπορεί να προσελκύσει τον αναγνώστη στην εξερεύνηση των πλανητών και στη γνωριμία με τους αστερισμούς και τη δομή του σύμπαντος.

Τίτλος: «Η ιστορία των 8 αστεριών»
Συγγραφέας: Megan McDonald
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελίδες: 104
ISBN: 9789605667566
Έτος έκδοσης: 2002

10 Χριστουγεννιάτικες Βιβλιο-Προτάσεις για παιδιά Α΄-Β΄ Δημοτικού

Ο Αϊ-Βασίλης και η μαγική συνταγή

7) Κοντεύουν Χριστούγεννα. Τα παιχνίδια είναι όλα πακεταρισμένα. Ο κατάλογος με τα ονόματα έχει ελεγχθεί (δύο φορές). Όλα πάνε ρολόι -ώσπου ο Αη-Βασίλης ανακαλύπτει ότι οι οχτώ τάρανδοί του είναι στο κρεβάτι με γρίπη! Ωχ! και πώς θα μεταφέρει ο Αη-Βασίλης τα δώρα χωρίς τους ταράνδους του;

Τίτλος: «Ο Αϊ-Βασίλης και η μαγική συνταγή»
Συγγραφέας: Laura Rader
Εκδόσεις: Άγκυρα
Σελίδες: 40
ISBN: 9789604220540
Έτος έκδοσης: 2003

Χριστουγεννα στο δασος

Χριστούγεννα στο δάσος

8) Αυτές τις γιορτές θα κάνουμε όλοι μαζί «Χριστούγεννα στο δάσος». Με μια μεγάλη παρέα από Σκιάχτρα, Νεραϊδοσκουφίτσες, Νάνους, Τυμπανιστές, Καλικάντζαρους, Χιονονιφάδες, θα τρυπώσουμε σ’ ένα δάσος για να βοηθήσουμε τα έλατα να γλιτώσουν από έναν ξυλοκόπο που τα κόβει με μανία. Τι λέτε; Θα τα καταφέρουμε πριν φτάσουν ο Αϊ-Βασίλης και η νέα χρονιά; Ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο παραμύθι, όπου στο CD ακούγεται η θεατρική εκδοχή του κειμένου. Μια ιστορία με ένα ξεχωριστό οικολογικό μήνυμα, γεμάτη δράση, χιούμορ και τρυφερότητα, διασκευή του ομώνυμου μιούζικαλ.

Τίτλος: «Χριστούγεννα στο δάσος»
Συγγραφέας: Σγουρή Β. Γεωργιάδη
Εκδόσεις: Διάπλαση
Σελίδες: 32
ISBN: 9789605670368
Έτος έκδοσης: 2008

Η καρδιά του χιονάνθρωπου

Η καρδιά του χιονάνθρωπου

9) Ένας χιονάνθρωπος αλλιώτικος από τους άλλους. Ένας χιονάνθρωπος που ζητά ένα δώρο και ελπίζει στη μαγεία των Χριστουγέννων. Θα του το δώσει ο Άγιος Βασίλης; Τι είναι αυτό που θα κάνει τον Μικρό Άσπρο να θέλει να γνωρίσει το γύρισμα του χρόνου, το πέρασμα των εποχών, τη ζεστασιά μιας αγκαλιάς;

Τίτλος: «Η καρδιά του χιονάνθρωπου»
Συγγραφέας: Δέσποινα Πετρή
Εκδόσεις: Λιβάνη
Σελίδες: 33
ISBN: 9789601416328
Έτος έκδοσης: 2007

Το πρωτοχρονιάτικο διαστημόπλοιο

Το πρωτοχρονιάτικο διαστημόπλοιο

10) Κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς ο Άγιος Βασίλης κάνει ένα ειδικό δώρο στα πιο φρόνιμα παιδιά του κόσμου. Τι θα συνέβαινε, όμως, αν ο αγαπημένος του τάρανδος έδινε κατά λάθος το δώρο αυτό στα πιο άτακτα παιδιά; Ένα γιορτινό ταξίδι στη Γη και το διάστημα με την πολυκατοικία που πετάει!

Τίτλος: «Το πρωτοχρονιάτικο διαστημόπλοιο»
Συγγραφέας: Άρης Δημοκίδης
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελίδες: 56
ISBN: 9789605010102
Έτος έκδοσης: 2010

Καλές Γιορτές - Καλά Αναγώσματα

► Κάνε το Δώρο στο...

Δείτε ακόμα...

Κατηγορία: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*