ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Share

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
(Ιστορικό Μυθιστόρημα)

Το «Για την Πατρίδα» είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα. Πρόκειται για ιστορικό πεζογράφημα και παρουσιάζει την ιστορία δύο νέων, του Ασώτη γιο του Αρμένη μάγιστρου της Θεσσαλονίκης Γρηγορίου Ταρωνίτη και του Αλέξιου Αργυρού, τους οποίους αιχμαλωτίζουν οι Βούλγαροι όταν καταλαμβάνουν τη Θεσσαλονίκη στη Βυζαντινή εποχή (995 μΧ.). Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους, η Μιροσλάβα, κόρη του Βούλγαρου Αυτοκράτορα Σαμουήλ, ερωτεύεται τον Ασώτιο. Ο Βυζαντινός στρατός νικά τους Βούλγαρους στη μάχη του Σπερχειού και στις διαπραγματεύσεις για τη συνθηκολόγηση που ακολουθούν ο Σαμουήλ, παντρεύει την κόρη του Μιροσλάβα με τον Ασώτη και τον διορίζει στρατηγό στο Δυρράχιο. Ο Σαμουήλ όμως καταπατά τη συμφωνία και αρχίζει ξανά εχθροπραξίες κατά του Βυζαντίου.  Ο Ασώτης μαζί με τη Μιροσλάβα και τον Αλέξιο, φεύγουν και πηγαίνουν στην Κωνσταντινούπολη. Ο Αλέξιος αρραβωνιάζεται τη Θέκλα από το Γαλαξίδι, μια απ’ τις βασιλοπούλες του Βυζαντίου. Ο πόλεμος όμως που έχει στο μεταξύ ξεσπάσει, φέρνει τον Αλέξιο, διεκπεραιωτή μιας επικίνδυνης αποστολής μέσα στο Βουλγαρικό έδαφος. Η Θέκλα τον ακολουθεί μεταμφιεσμένη σε αγόρι, σ’ ένα ταξίδι με πολλές δυσκολίες.  Πλοκή, αγωνία, περιπέτεια, συναισθήματα, ιδανικά, ηρωισμός συνθέτουν ένα μοναδικό ιστορικό μυθιστόρημα.

Συγγραφέας: Πηνελόπη Δέλτα
Εξώφυλλο: Ιωάννης Σκυλίτζης
Έκδοση: Βιβλιοθήκη «Πηνελόπη Δέλτα» – 2017
Μέγεθος: 168 / 6,29 Mb
Μορφή: Online Pdf

Κατηγορία: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ

Tags: , ,

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Ελενη Μ. λέει:

    Παρα πολυ καλη κινηση. Τα ιστορικα στοιχεια ειναι αληθινα στο βιβλιο για την πατριδα? Διαβαζοντας την περιληψη μου κεντρισε τον ενδιαφερον να το διαβασω ολο.

  2. Ο/Η ΕΙΡΗΝΗ λέει:

    ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ, ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ ΣΑΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ, ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΠΑΙΔΑΙΑ ΒΙΒΛΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ. ΤΕΤΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *