Αρχαία Ελλάδα Ο Τόπος και οι Άνθρωποι Ανθολόγιο – Βιβλίο Μαθητή

FacebookTwitterGoogle+

Αρχαία Ελλάδα, Ο Τόπος και οι Άνθρωποι Βιβλίο Μαθητή

Αρχαια Ελλαδα Ο Τοπος και οι Ανθρωποι Ανθολογιο – Βιβλιο Μαθητη

Αρχαία Ελλάδα Ο Τόπος και οι Άνθρωποι Ανθολόγιο – Βιβλίο Μαθητή


Βιβλίο Μαθητή Αρχαία Ελλάδα Ο Τόπος και οι Άνθρωποι Β΄ Γυμνασίου - Περιγραφή

Αρχαία Ελλάδα Ο Τόπος και οι Άνθρωποι – Βιβλίο Μαθητή

Το βιβλίο Αρχαία Ελλάδα Ο Τόπος και οι Άνθρωποι Ανθολόγιο απαρτίζεται από επτά ενότητες. Οι έξι πρώτες είναι αφιερωμένες σε έξι σημαντικές πόλεις ή περιοχές (Αθήνα, Σπάρτη, Μακεδονία, Θήβα, Κόρινθος, Αλεξάνδρεια), ενώ η έβδομη αναφέρεται σε ένα φαινόμενο πανελλήνιας σημασίας, στον αθλητισμό. Κάθε ενότητα, με εξαίρεση την πρώτη και την έβδομη, περιλαμβάνει ένα κείμενο. Η πρώτη ενότητα (Αθήνα) περιλαμβάνει επτά κείμενα – το τρίτο κείμενο συγκροτείται από δύο ομόθεμα αποσπάσματα – και η έβδομη (Αθλητισμός και αθλήματα) από δύο.
Στην αρχή κάθε ενότητας δίνονται στοιχεία για την πόλη, την περιοχή (Μακεδονία) ή το φαινόμενο (αθλητισμός). Οι πληροφορίες αυτές κατά κανόνα καλύπτουν το διάστημα ως την εποχή στην οποία αναφέρεται το ανθολογούμενο απόσπασμα. Κάθε ένα από τα συνολικά 14 κείμενα του βιβλίου συγκροτείται από το εισαγωγικό σημείωμα, το μεταφρασμένο κείμενο, τα σχόλια και τις ερωτήσεις-ασκήσεις-δραστηριότητες, με τις οποίες ολοκληρώνεται κάθε ενότητα. Το εισαγωγικό σημείωμα αναφέρεται στον βίο και στο έργο του συγγραφέα – εκτός και εάν πρόκειται για κάποιον από τους συγγραφείς που συνήθως διδάσκονται στο σχολείο – καθώς επίσης και στο βασικό θέμα του αποσπάσματος. Ουσιαστικό μέρος του βιβλίου αποτελεί και το εικονογραφικό υλικό, που σχεδόν πάντα έχει κάποιου είδους συνάφεια με το κείμενο στο οποίο εντάσσεται.

Με το μάθημα Αρχαία Ελλάδα Ο Τόπος και οι Άνθρωποι Ανθολόγιο οι μαθητές επιδιώκεται:

  • να γνωρίσουν, να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν τη δράση και τη στάση των αρχαίων Ελλήνων στα κοινά, τον τρόπο που βίωναν τα καθημερινά θέματα/προβλήματα σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο και να τα συγκρίνουν με αντίστοιχες δικές τους εμπειρίες,
  • να διαπιστώσουν και να πληροφορηθούν με ποιες επιστήμες ασχολήθηκαν οι αρχαίοι και ποια ήταν τα τεχνολογικά τους επιτεύγματα,
  • να γνωρίσουν (γεωγραφικά, ιστορικά και λογοτεχνικά) τόπους και περιοχές με τους οποίους συνδέθηκε η ζωή των Ελλήνων της αρχαιότητας.


Κατηγορία: ΒΙΒΛΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Tags: , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *