Θρησκευτικά Στ΄ Δημοτικού – Βιβλίο Μαθητή

FacebookTwitterGoogle+

Θρησκευτικά Στ΄ Δημοτικού – Βιβλίο Μαθητή

Θρησκευτικά Στ΄ Δημοτικού Βιβλίο Μαθητή

Θρησκευτικά Στ΄ Δημοτικού Βιβλίο ΜαθητήΒιβλίο Μαθητή Θρησκευτικών Στ΄ Δημοτικού - Περιγραφή

Θρησκευτικά Στ΄ Δημοτικού – Βιβλίο Μαθητή

Οι άνθρωποι πάντα αναζητούν την αλήθεια. Η αλήθεια είναι ο Χριστός και όχι κάποια θεωρητική αvαζήτηση. Ο Χριστός καλεί όλους τους ανθρώπους να τον συναντήσουν και να γίνουν μέτοχοι εvός νέου τρόπου ζωής μέσα στην Εκκλησία.
Η Αγία Γραφή είναι το μέσο για να γνωρίσουμε την Αλήθεια. Γνωριμία με τον πλούτο της εκκλnσιαστικής μας παράδοσnς και η συμβολή της στην πολιτισμική και ιστορική εξέλιξη του Ελληνισμού. Η Eκκλnσίας μας βλέπει τον άνθρωπο ως ψυχοσωματική ενότητα και καλλιεργεί την κοινωνία των προσώπων. Παρουσίαση της σnμασίας του Συνοδικού θεσμού για τn ζωή τnς Eκκλnσίας. Γιατί απαιτείται ο σεβασμός όλων των μορφών έκφρασης του ανθρώπινου πνεύματος και της πολιτισμικής παράδοσης των λαών; Πως συμβαδίζουν ελευθερία και δημοκρατική σκέψη (ο Xριστός καλεί όλους τους αvθρώπους να τον γνωρίσουν και να τον ακολουθήσουν, αλλά δεν αναγκάζει κανέναν). Το Ευαγγέλιο αποτελεί ένα αιώνια επίκαιρο μήνυμα ελεuθερίας. Πως μπορούμε να κατανοήσουμε τη διαφορετικότητα των λαών και των πολιτισμών με τη γνωριμία άλλων ομολογιών ή θρησκευμάτων και να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις μας στην αντιμετώπιση της ξεvοφοβίας και στην ανάπτυξη πνεύματος αμοιβαίας κατανόησης και συvεργασίαs.

Στο μάθημα των Θρησκευτικών Στ΄ Δημοτικού οι μαθητές επιδιώκεται:­­­­­

  • Να συνειδητοποιήσουν ότι ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του αναζητά την αλήθεια για τα βασικά ζητήματα της ζωής (γέννηση, ασθένεια, ανθρώπινη αδυναμία στα φυσικά φαινόμενα, θάνατος)
  • Να κατανοήσουν ότι το Ευαγγέλιο, με την περιγραφή της ζωής, του έργου και του προσώπου του Χριστού, είναι πρωταρχική και κορυφαία πηγή της αλήθειας για τη ζωή.
  • Να γνωρίσουν ότι οι Ψαλμοί εκφράζουν την αλήθεια για τον Θεό και αποτελούν συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους Ιουδαίους και τους Χριστιανούς.
  • Να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Βασιλείας του Θεού μέσα από τις παραβολές και τους Μακαρισμούς.
  • Να γνωρίσουν για την ίδρυση και τη σύσταση του σώματος της Εκκλησίας, η οποία διαφυλάσσει την αλήθεια που παρέδωσε ο Χριστός.
  • Να αντιληφθούν ότι τα σχίσματα τραυματίζουν την ενότητα των χριστιανών και οι αιρέσεις νοθεύουν την αλήθεια.
  • Να αντιληφθούν ότι μετέχοντας στη ζωή της εκκλησιαστικής κοινότητας (στα μυστήρια, στη λατρεία της) αποκτά κανείς γνώση της αλήθειας και βαθύτερες σχέσεις με τα υπόλοιπα χριστιανικά μέλη.
  • Να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά της Ορθοδοξίας και τα γνωρίσματα άλλων Ομολογιών και Θρησκειών.
  • Να γνωρίσουν, μέσα από το εορτολόγιο της Εκκλησίας και τον λατρευτικό της πλούτο, άγιες μορφές και πρότυπα βίου.


Κατηγορία: ΒΙΒΛΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Tags: , , , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *