Θρησκευτικά Γ΄ Δημοτικού – Βιβλίο Μαθητή

FacebookTwitterGoogle+

Θρησκευτικά Γ΄ Δημοτικού – Βιβλίο Δασκάλου

Θρησκευτικα Γ Δημοτικου Βιβλιο Μαθητη

Θρησκευτικά Γ΄ Δημοτικού Βιβλίο ΜαθητήΒιβλίο Μαθητή Θρησκευτικών Γ΄ Δημοτικού - Περιγραφή

Θρησκευτικά Γ΄ Δημοτικού – Βιβλίο Μαθητή

Το βιβλίο αυτό μας μαθαίνει ότι ο Θεός είναι μαζί μας και μας γνωρίζει με το δώρο της ζωής. Διδάσκεται ότι η ζωή θέλει αγάπη και προσπάθεια. Γνωρίζοντας τον Χριστό και την διδασκαλία του αλλάζει η ζωή μας. Τα διδάγματα αυτά­ επηρεάζουν και την ζωή με τους ανθρώπους γύρω μας, την οικογένειά μας, το φιλικό μας περιβάλλον και τους συνεργάτες μας.

Στόχος του μ­αθήματος Θρησκευτικά Γ΄ Δημοτικού είναι οι μαθητές:

 • Να γνωρίσουν ότι ο Θεός αγαπά τον άνθρωπο και τον κόσμο, συνοδεύει, αγιάζει και ευλογεί τη ζω­ή.
 • Να γνωρίσουν ότι ο κόσμος είναι ένα θαυμαστό δημιούργημα του Θεού, το οποίο οι άνθρωποι απολαμβάνουν και δοξάζουν το Θεό γι’ αυτό.
 • Να πληροφορηθούν ότι ο Θεός είναι στοργικός Πατέρας και φροντίζει όλα τα πλάσματα του.
 • Να αναγνωρίσουν ότι ο Θεός τίμησε τον άνθρωπο με τα χαρίσματα που τον προίκισε και τον κατέστησε συνεργάτη του.
 • Να αντιληφθούν ότι ο Θεός συνοδεύει τον άνθρωπο στον αγώνα της ζωής.
 • Να γνωρίσουν το πρόσωπο της Παναγίας και να καταλάβουν ότι στο πρόσωπο της εκπληρώθηκαν οι προφητείες για τον ερχομό του Χριστού, ελευθερωτή του κόσμου. Ακόμη να κατανοήσουν ότι η γέννηση του Χριστού αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο και αρχή μιας νέας πορείας για τον κόσμο.
 • Να γνωρίσουν και να βιώσουν την ορθόδοξη παράδοση. Αυτό θα γίνει καθώς θα μελετήσουν τις γιορτές που αναφέρονται στο Χριστό και στους Αγίους. Θα δουν, λοιπόν, ότι αυτές οι γιορτές σφραγίζουν την προσωπική, οικογενειακή, ενοριακή και σχολική ζωή και δημιουργούν κοινωνικότητα και ευφροσύνη. Επιπλέον επιδιώκεται να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα των
 • Μυστηρίων του Βαπτίσματος και της Θείας Κοινωνίας.
 • Να γνωρίσουν τους όρους και τη σημασία της συμβίωσης μέσα από τη συμμετοχή στη ζωή της Εκκλησίας. Θα κατανοήσουν ότι η αγάπη πρέπει να εκδηλώνεται προς όλους τους ανθρώπους.
 • Για το σκοπό αυτό είναι αναγκαίο τις σχέσεις μας με τους άλλους να τις διακρίνει η αλληλοκατανόηση, η υπευθυνότητα και η αγάπη καθώς και η μεταμέλεια και η συγγνώμη.
 • Να κατανοήσουν ότι στη ζωή το καλό και το κακό εκφράζονται με ποικίλους τρόπους και ότι τα Πάθη του Χριστού συνιστούν την αποκορύφωση της έκφρασης του κάκου, αλλά και το μεγαλείο της θυσίας για το καλό. Επίσης θα κατανοήσουν ότι η Ανάσταση του Χριστού αποτελεί κορυφαίο γεγονός της ζωής της Εκκλησίας και ότι το Πάσχα είναι η πιο μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας και του λαού μας.
 • Να γνωρίσουν το γεγονός της Ανάληψης και τις γιορτές μετά το Πάσχα. Τα παιδιά θα καταλάβουν ότι οι μικρές γιορτές είναι σαν τους μικρούς σταθμούς ανεφοδιασμού των μελών της Εκκλησίας.


Κατηγορία: ΒΙΒΛΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Tags: , , , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *