Μαθηματικά Α΄ Γυμνασίου – Σχολικό Βοήθημα

FacebookTwitterGoogle+

Σχολικό Βοήθημα – Μαθηματικά Α΄ Γυμνασίου

Σχολικο βοηθημα Μαθηματικα Α Γυμνασιου βολονάκη

Βοήθημα Μαθηματικών Α΄ Γυμνασίου (Εκδ. Βολονάκη)Βοήθημα Μαθηματικών Α΄ Γυμνασίου - Περιγραφή

Βοήθημα Μαθηματικών Α΄ Γυμνασίου – Βολονάκη

Η σύνταξη ενός βιβλίου Μαθηματικών για τα παιδιά της Α Γυμνασίου είναι σίγουρα μια μεγάλη πρόκληση για τον κάθε εκπαιδευτικό που ασχολείται χρόνια με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι σε θέση να γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας μαθητής κατά την διαδικασία εκμάθησης αυτού του γνωστικού αντικειμένου. Οι δυσκολίες γίνονται ακόμη περισσότερες όταν κανείς σκεφθεί την τάξη. Η Α Γυμνασίου είναι μια μεταβατική τάξη για τον Έλληνα μαθητή και όπως και σε άλλα κύρια μαθήματα έτσι και στα Μαθηματικά καλείται να καλύψει εν είδει επανάληψης την ύλη του Δημοτικού και παράλληλα να προχωρήσει σε νέες έννοιες που θα του χρησιμεύσουν για να συνδεθεί με τις επόμενες τάξεις του Γυμνασίου.Προς αυτήν την κατεύθυνση εργαστήκαμε και στο παρόν βιβλίο. Το ανά χείρας τεύχος καλύπτει όλη την ύλη της Α Γυμνασίου: επτά κεφάλαια Άλγεβρας και 3 κεφάλαια Γεωμετρίας. Περιλαμβάνει:
• Όσο γίνεται συνοπτικότερα τη θεωρία της κάθε ενότητας, χωρίς ωστόσο να παραλείπεται καμία έννοια και κανένας ορισμός,
• Λυμένα παραδείγματα ούτως ώστε ο μαθητής να κατανοεί ευκολότερα τη θεωρία που έχει προηγηθεί,
• Απαντήσεις μεθοδολογικά δοσμένες στις Δραστηριότητες, τις Ασκήσεις και τα Προβλήματα του Σχολικού Βιβλίου
• Πρόσθετες Ασκήσεις για τον μαθητή αλλά και τον εκπαιδευτικό, οι οποίες βέβαια συνοδεύονται από απαντήσεις (στο τέλος του βιβλίου)
• Κριτήρια Αξιολόγησης για τον εκπαιδευτικό, τα οποία φυσικά συνοδεύονται από απαντήσεις (στο τέλος του βιβλίου).Όπως γίνεται εμφανές και απολύτως σαφές το βιβλίο ανταποκρίνεται απόλυτα στις νέες απαιτήσεις της εποχής μας, έχοντας ως πρώτο μέλημά του να βοηθήσει τους μαθητές αλλά και τους εκ-παιδευτικούς, ακόμη και τους γονείς. Οι συγγραφείς αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τις εκδόσεις Βολονάκη, οι οποίες τους έκαναν την τιμή να εντάξουν το βιβλίο τους στο πρόγραμμά τους, συνεχίζοντας να δίνουν στο ελληνικό μαθητικό κοινό βιβλία ποιότητας.Ιωάννινα, 20/06/2008Γεώργιος Λεβέντης Αναστάσιος Νταλταγιάννης


Κατηγορία: ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Tags: , , , , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *